LEPA, O. Digitální certifikáty a certifikační autority [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Člupek, Vlastimil

Student Ondřej Lepa se ve své diplomové práci zabýval souhrnnou bezpečnostní analýzou problematiky digitálních certifikátů a certifikačních autorit. K této aktuální problematice přistoupil diplomant ukázkovým způsobem, práci byl schopný vypracovat velice samostatně, v průběhu tvorby práce projevoval iniciativu a průběžné výsledky předkládal ke konzultaci. Zadání práce bylo splněno, nedostatkem práce je její formální zpracování, z toho důvodu doporučuji práci ohodnotit 90 body.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Hajný, Jan

Diplomová práce se zabývá problematikou asymetrické kryptografie a digitálních certifikátů. Práce obsahuje velmi obsáhlý teoretický úvod a stručnější praktickou část (cca od str. 50). Zadání DP považuji za splněné i když mám výhrady k dosaženým výsledkům – instalace a správa dostupného softwaru mi přijde na rozsah DP málo. Ocenil bych spíše vývoj vlastního komunikačního softwaru místo odzkoušení existujícího. Toto je však částečně i chybou obecného zadání práce. Kapitolu pojednávající o útocích považuji za příliš stručnou a chybí mi také praktické výsledky (realizace útoků). Po formální stránce jsem nalezl drobnější nedostatky – chybí reference na obrázky, text je místy příliš hovorový, název na deskách nedopovídá zadání, popis je místy nepřesný (viz dotazy). Ocenil bych stručnější a výstižnější text – 90 stran je na DP příliš.

Navrhovaná známka
B
Body
80

Otázky

eVSKP id 73897