ORGOŇ, M. Pokročilé bezpečnostní aplikace pro Android [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Hajný, Jan

Zadání bylo zcela splněno, dokonce v rozšířené variantě. Výsledné aplikace byly přihlášeny a oceněny v soutěži EEICT. Formální zpracování je na nižší úrovni (překlepy, formulace vět, atp.), i přesto se jedná o velmi kvalitní práci. Oceňuji také snahu porozumět kryptografickému pozadí implementace a nadprůměrnou aktivitu během řešení práce.

Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Malina, Lukáš

Diplomová práce „Pokročilé bezpečnostní aplikace pro Android“ se zabývá bezpečnostními prvky platformy Android a možností implementace autentizačních protokolů na této platformě. Práce se zaměřuje především na modulární aritmetiku a způsoby bezpečného uložení dat na mobilním telefonu s platformou Android. K praktické demonstraci byl zvolen atributový autentizační protokol. Zadání bylo zcela splněno. Student se držel pokynů pro vypracování a výstupem práce byly tři funkční aplikace pro platformu Android. Tyto aplikace realizují jednotlivé strany autentizačního protokolu (ověřovatel, klient s QR kódem, emulace karty klienta). Diplomová práce má velmi dobrou odbornou úroveň. Student prokázal kromě teoretických znalostí problematiky, také i velmi slušné praktické dovednosti při implementaci autentizačního protokolu. Prezentaci výsledků a jejich diskuze byla také na velmi dobré úrovni. Student prezentoval jednotlivá měření v několika tabulkách. Avšak bylo by přehlednější, kdyby použitá časová jednotka (ms) byla přímo uvedena do tabulek a ne do textu. Dále některé srovnání aritmetických operací na zařízeních by bylo lépe zobrazit spíše pomocí grafů než v tabulkách (např. tabulky v sekci 8.4). Formální zpracování je velmi dobré. V práci se nachází jen pár překlepů a pravopisných chyb (např. str. 19, str. 53, str. 54). Přes uvedené drobné nedostatky doporučuji práci k obhajobě s celkovým hodnocením výborně A 94 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
94

Otázky

eVSKP id 73838