LEIXNER, M. Návrh paketového analyzátoru pro UWB pásmo dle standardu IEEE 802.15.4a [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Mráz, Ľubomír

Cílem práce studenta bylo navrhnout zařízení pro odchytávaní paketového provozu ze širokopásmové komunikační linky dle nového standardu 802.15.4a. Student se tohoto úkolu chopil s velikým nasazením a zadání splnil v plném rozsahu. Zařízení se již osvědčilo i v praxi, když bylo použito při vývoji bezdrátového systému ve firmě Honeywell. K formálnímu zpracování nemám zásadní výhrady.

Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Šimek, Milan

Cílem diplomové práce bylo realizovat paketový analyzátor pro komunikační zařízení specifikované dle standardu IEEE 802.15.4a. Práce je rozdělena do přehledných kapitol s minimálním množstvím překlepů a gramatických chyb. V teoretické části práce student popisuje nový standard IEEE 802.15.4a, diskutuje návrh analyzátoru a popisuje inspekční program Wireshark, který se rozhodl použít pro analýzu zachycených paketů. V praktické části student popisuje realizaci firmware modulu a jeho ovládání. Závěr práce je věnován ověření funkčnosti zařízení a popisu finálního řešení. V práci si zaslouží vyzdvihnout, že student realizoval konfigurační dialog pomocí protokolu HTTP. Díky tomuto přístup je možné zařízení konfigurovat vzdáleně přímo z webového prohlížeče a uživatel si nemusí instalovat proprietární aplikaci pro konfiguraci zařízení. Je nutné pochválit i skutečnost, že student ve své práci diskutuje hned několik problémů, se kterými se potýkal v průběhu realizace zadání, na všechny tyto problémy nalezl řešení, které také v práci popisuje. Dovolil bych si vytknout neodbornou formu závěru, ve kterém student poměrně netechnicky popisuje funkčnost analyzátoru. Zde se student zmiňuje, že testování se neobešlo bez problémů, ale vše bylo nakonec vyřešeno. Očekával bych, že v takto kvalitní práci student zhodnotí problém a jeho řešení adekvátněji. Po detailním prostudování lze práci ohodnotit jako velmi zdařilo a doporučit ji k obhajobě. Práci hodnotím A 94 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
94

Otázky

eVSKP id 73852