NĚMEČEK, L. Odhad geografické polohy stanic v Internetu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Komosný, Dan

Student zadání splnil bez výhrad. Během řešení student navrhoval možnosti na rozšíření požadované aplikace. Vytvořená aplikace byla také přizpůsobena k nasazení na webovém portálu, který slouží k určení polohy IP stanic. Na tomto webovém portálu pracuje aplikace bez závad. Student navštěvoval konzultační hodiny pravidelně. Aktivita studenta byla velmi dobrá.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Balej, Jiří

Diplomová práce Bc. Ladislava Něměčka se zabývá metodami nalezení geografické pozice stanice, hlavní pozornost je věnována aktivní metodě Constraint Based Geolocation (CBG). Diplomant při své práci využil experimentální síť PlanteLab, ze které použil 20 serverů rozmístěných po Evropě. Autor vytvořil program v jazyce Java a soubor shellových skriptů, jež dohromady umožňují geograficky lokalizovat stanici na základě měření zpoždění. Aplikace je kvalitně zpracována a je možné ji použít jak na ústavním geolokačním serveru, tak na samostatné stanici. Měření za účelem lokalizovat 65 stanic student několikrát opakoval a jednotlivé výsledky srovnal mezi sebou a s výsledky jiných metod. V práci jsem kromě překlepu v rovnici (5.1) nenašel chyb a i po formální stránce je zpracována velmi kvalitně.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Otázky

eVSKP id 73816