CHMELAŘ, J. Terminál pro docházkový systém [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Strašil, Ivo

Student při řešení zadání prokázal značnou aktivitu, samostatnost, ojedinělé technické znalosti a schopnost samostatného a kritického myšlení. Návrh a konstrukce základní desky pro minipočítač Cubieboard2 je na výborné úrovni stejně jako vytvořená aplikace. Po formální stránce jsem v práci neshledal žádné nedostatky. Celkově práci hodnotím 100 body.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Mráz, Ľubomír

Cílem zadané diplomové práce bylo navrhnout a implementovat terminál pro docházkový systém. Práce má odpovídající rozsah a je napsaná velice čtivým stylem prakticky bez gramatických chyb. Z technické stránky není v podstatě studentovi co vytknout, možná jenom absenci řešení problému „černých pípnutí”. Část práce se věnuje i autentizaci a biometrice. Je však škoda, že z praktického pohledu student problém černé evidence odbyl tím, že se to nepředpokládá. Teoreticky popisována biometrická ochrana např. pomocí otisků prstů by stejně pravděpodobně narazila na odpor zaměstnanců, tenhle problém lze však řešit doplňkovou ochranou např. pomocí fotky z terminálu v momentu provedení docházkové akce. Nicméně v celkovém kontextu se jedná spíš o detail. Student jednoznačně prokázal schopnost cílevědomě řešit zadaný úkol, předvedl návrh a implementaci zařízení, práci s embedded systémem na nízké úrovni či implementaci software ve vysokoúrovňových programovacích nástrojích.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 73834