ŠÁNEK, J. Aplikace využívající paralelní zpracování pro kryptografické výpočty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Hajný, Jan

Zadání práce bylo splněno, a to i přes problematický vývoj na platformě CUDA v začátcích projektu. Student si dokázal poradit i v situaci, kde nebyly k dispozici funkční knihovny pro operace s velkými čísly. Formální zpracování je na dobré úrovni, student aktivně spolupracoval a využíval možnosti konzultací.

Navrhovaná známka
B
Body
86

Posudek oponenta

Martinásek, Zdeněk

Diplomová práce se zabývá paralelním programováním modulárního mocnění na CPU a GPU (konkrétně CUDA). Z celkového pohledu je práce velice dobře zpracována a logicky členěná. Kvalitu diplomové práce zbytečně srážejí formální chyby např. používání zkratek (GPU definováno až při druhém použití, CPU v textu nevysvětleno a další). Velký formální nedostatek je odkazování na části kódu v páté kapitole, v textu je použit odkaz Algoritmus, ale část kódu je označena Pseudokód, některé odkazy zcela chybí např. na pseudokód 6. V kapitole 5.6 je naopak použit v textu odkaz pseudokód, proto tato část působí trochu nejednotně a hůře čitelně. V textu se vícekrát vyskytuje „v projektu“ např. v kapitole 5.7 bych očekával spíše „v diplomové práci“. V kapitole 6 je odkazováno na kapitolu 4 semestrálního projektu popisující knihovny (v DP 4 kapitola popisuje paralelní výpočty) – působí na první pohled značně nejasně. V textu začátku kapitoly 6 se střídá psaní v osobním a neosobním stylu, dle mého názoru by bylo vhodné sjednotit. Výsledky z praktické části týkající se modulárního mocnění jsou celkově přehledně zpracovány, ale je nevhodně zvolen rozsah osy y u grafu 7. Rozsah je zvolen 0 až 600, kde např. 1 algoritmus nabývá hodnoty od 1 321 do 4 127 a další alg. 4,7,8 a 9 jsou takřka nečitelné. Výsledky měly být zobrazeny do dvou grafů pro alg. 1, 2, 3, 6 a 4, 5, 7, 8, 9. V této kapitole považuji za největší nedostatek chybějící popis měření času, které je stěžejní. Vytvořený program (Klient a Server) na výpočet revokace protokolu HM12 je funkční, nedostatkem byla nemožná konfigurace pole IP ADDRESS, která se nastavuje automaticky (problém při testování nastával při více síťových adaptérech). Přes drobné formální a odborné výtky lze konstatovat, že všechny body zadání diplomové práce byly splněny a navrhuji hodnotit známkou velmi dobře, B.

Navrhovaná známka
B
Body
88

Otázky

eVSKP id 73836