ČUČKA, M. Vyhledávání úložných optických kabelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Filka, Miloslav

Bc. Milan Čučka ve své práci, navrhl novou metodu vyhledávání úložných optických kabelů s možností vyhodnocení pomocí GPS systému. Vypracoval novou laboratorní úlohu v novém areálu FEKTu na Technické 12. Laboratorní úloha byla funkční již v tomto letním semestru a jedná se o velmi zajímavou a oblíbenou laboratorní úlohu. Vypracoval měřící postupy pro měření a navrhl možnosti jak správně provádět měření. Jeho přístup k zadanému úkolu, vystupování hodnotím velmi kladně.

Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Dostál, Otto

V předložené diplomové práci Bc. Milana Čučky je řešena problematika vyhledávání úložných optických kabelů pomocí hledače a markerů od firmy 3M. Diplomant se seznámil s problematikou vyhledávání a vytyčování úložných kabelů. Ve své práci řeší návrh laboratorní úlohy s vyhledáváním úložných kabelů (případně i potrubí). Navrhl tři zóny k vyhledávání, včetně v návaznosti na systém GPS a toto byl hlavní přínos práce. Rozsah teoretického rozboru je dostatečný. K logické stavbě práce včetně popisu řešení nemám připomínek. Řešení práce odpovídá zadání, zadání bylo splněno a práce je v souladu s „obecnými“ požadavky kladenými na magisterskou práci. Práce má vyhovující grafickou úpravu. Obsahuje následující nedostatky: V textu chybí odkazy na obrázky a tabulky. Nejsou často definovány veličiny a jednotky použité ve vzorcích (str.22, 23,…). V textu je řada překlepů (str.21. cloupler – coupler; str. 23. vláka - vlákna). Nejednotnost při definování zkratek (3.1 SDH česky a následně HDPE angl.). V seznamu použitých zkratek některé chybí (RDBMS 9.4) Práce odpovídá současným poznatkům. Práce by mohla být více detailnější. Postrádám například stručné představení dalších geolokačních systémů (kap.8.4) Závěrem lze říci, že autor zvládl danou problematiku dobře a navrhuji proto klasifikovat tuto práci jako výbornou.

Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 73901