KUNDRÁT, J. Návrh newsletter systému pro elektronický obchod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Luhan, Jan

Bakalářská práce je na velmi dobré úrovni. Cíl práce byl splněn. Autor komplexně a systematicky řeší danou problematiku dle požadavků subjektu se zaměřením především na datovou a funkční část cílového systému, přičemž je i zvláštní část věnována technické realizaci rozesílání e-mailových kampaní. Práci lze vytknout drobné formální, jazykové a citační nepřesnosti. Otázky k obhajobě: Jakým způsobem bude řešeno vyhodnocování a statistiky realizovaných kampaní? V jaké fázi se nachází realizace Vašich návrhů z hlediska zadavatele?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Stodůlka, Ivo

Student se ve své práci zabývá dnes velmi populární a žádanou formou marketingové propagace a to návrhem systému pro vytváření a rozesílání firemních newsletterů. První část práce popisuje současné trendy, technologie a služby využívané při internetovém podnikání. Druhá část se zabývá začleněním do již existujícího firemního systému, požadavky na newsletter systém a výběrem vhodných programovacích nástrojů (frameworků). V poslední části práce je řešen vlastní návrh systému. Práce je logicky členěna a v dostatečné míře dává možnost porovnat si různá řešení návrhu firemních newsletterů při využití současných technologií. Struktura navrženého newsletter systému je logicky řešena a umožňuje uživatelům rozsáhlé možnosti od vkládání vlastních obrázků až po využití předdefinovaných šablon. Systém počítá s ostrým nasazením v reálném provozu u firmy XYZ s.r.o. U studenta bych vyzdvihnul značnou znalost programovacího jazyka PHP, orientaci v komponentách PHP frameworku Symfony2 a dalších použitých nástrojů, které byly při vlastním návrhu vyžadovány. Textové části práce bych vytknul chybějící seznam zkratek s objasněním jednotlivých pojmů a taktéž postrádám detailnější a názornější prezentaci praktické části jako např. obrázky, vývojové diagramy apod. Celkově hodnotím práci za velmi dobrou s naplněním stanovených cílů. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 73710