KUNC, A. Analýza rizik projektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Fiala, Alois

Student si zvolil aktuální téma – analýza rizik v rámci projektového řízení. Současná doba stále více preferuje projektový přístup – vysoká frekvence změn si vynucuje změnu přístupu k řízení obchodních případů. Dlouhodobé zakázky založené na sériové výrobě dovolují důkladnou přípravu, včetně ověření postupů, čímž se výrazně minimalizují rizika. Nemožnost přípravného ověřování musí být kompenzována odhadem rizik a promýšlením alternativních postupů. Student důkladně nastudoval problematiku projektového řízení, metod analýzy rizik a vše aplikoval ve vybrané organizaci. V průběhu zpracování diplomové práce prokazoval vynikající orientaci v řešené problematice. Konsultoval věcně a zasvěceně. Své zadání splnil a prokázal schopnost řešit náročné technické problémy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A
Odborná úroveň diplomové práce A
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Nosek, Aleš

Teoretická část obsahuje vysvětlení základních pojmů a metodik v rámci managementu rizik projektu. Teorie v rámci rozsahu diplomové práce je naprosto vyhovující. V praktické části lze velmi pozitivně ocenit logický tah na praktickou aplikaci řešení problému, kde je důraz na systémové/procesní myšlení řešitele. V rámci řešení analýzy rizik projektu je dobře vidět, jak průběžná řešení reagují na turbulentní prostředí firmy. Celkově je zde jednoznačný přínos pro firmu neboť ji dává řešení, které je přizpůsobeno jejím potřebám.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Diplomová práce obsahuje všechny části, které jsou na ni v rámci požadavků stanoveny.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Zvolený přístup plně respektuje procesní podmínky ve firmě.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Teoretická část obsahuje vysvětlení základních pojmů a metodik v rámci managementu rizik. Vzhledem k rozsahu diplomové práce je teorie dostačující. Pozitivně lze ocenit logický tah na praktickou aplikaci řešení problému.
Obtížnost a správnost řešení A Obtížnost aplikace managementu rizik se ukazuje v měnících se podmínkách v rámci realizace zakázky. Student se musel vypořádat s měnícími se podmínkymi v rámci aplikace řízení rizik.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Praktický přínos je nesporný v rámci fungování managmentu rizik ve firmě. Řízení rizik je navrženo na míru fungování firmy.
Odborná jazyková úroveň B Např. Strana 65 - překlep
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A Vizualizace je plně vyhovující.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 69217