PÁL, T. Nízkoenergetický GSM/GPRS modul pro senzorické aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Šimek, Milan

Úkolem studenta bylo realizovat GSM/GPRS modul, který bude schopný pro své operace získávat energie z alternativního zdroje. Student toto zadání plně splnil. V průběhu realizace diplomové práce nejenom že řešil velice náročné inženýrské úkoly jako je realizace harvester modulu, ovládání GSM/GPRS jednotky aj. ale navíc i navrhl a realizoval software pro nastavení modulu a také webovou aplikaci pro zobrazení naměřených hodnot. Tyto úkoly přitom nebyly zadány. Mírné snížení bodového hodnocení je způsobeno občasnými drobnými gramatickými chybami, které ovšem nemají znatelný vliv na celkové výborné hodnocení. Práce je svým rozsahem a náročností unikátní a proto ji hodnotím za A 98 bodů. Doporučuji tuto práci navrhnout na některou z cen udělovaných za vyjímečné diplomové práce.

Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Mráz, Ľubomír

Cílem práce bylo sestavit nízko příkonový měřící systém komunikující prostřednictvím GPRS modemu. Student předvedl nevídané úsilí a na 99 stranách popsal, analyzoval a změřil každý sebemenší detail. Výsledkem práce je tak velice moderní a energeticky soběstačné zařízení obsahující nejnovější prvky nejenom pro úsporu ale i získání energie z okolí. Z technické stránky je možné vytknout jenom propojení GPRS modemu s anténou a některé nepřesné tvrzení o LDO. Z hlediska formální stránky práce obsahuje minimum gramatických chyb, zřídka se vyskytují těžko čitelné větné konstrukce, případně chybějící jednotky např. Tab. 3-5. Celkově student prokázal velice široké dovednosti od návrhu DPS přes naprogramování mikrokontrolérů, vytvoření uživatelské aplikace pro Windows nebo napojení na webové rozhraní. Celé zařízení student umístil do vlastní krabičky, kterou navrhnul a realizoval pomocí 3D tisku. Student prokázal ojedinělé schopnosti a vzhledem k výsledkům mu navrhuji udělit některou z cen pro diplomové práce.

Navrhovaná známka
A
Body
97

Otázky

eVSKP id 73861