JANURA, D. Návrh softwaru sloužícího k mapování topologie sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Sobek, Jiří

Pan Janura se ve své práci zabývá mapováním síťové topologie na základě konfiguračních souborů Cisco zařízení. Teoretická část se zaměřuje na popis možných způsobů mapovátí síťové topologie. Dále jsou zde popsány aktivní prvky sítě. Praktická část se věnuje samotnému návrhu a realizace programu, jež bude mapování sítě provádět. Jsou zde popsány jednotlivé třídy programu a způsob řešení. Nakonec je realizováno mapování topologie v simulované síti. Autor ve své diplomové práci navrhnul plně funkční program, který je navíc ve své kategorii ojedinělý. Pan Janura splnil všchny body zadání, a proto jej hodnotím známkou A, 96 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Novotný, Bohumil

Autor diplomové práce se v její první části detailně věnuje principu mapování a popisu síťových zařízení, zde občas formuluje věty, ve kterých není zcela jasné, k čemu jsou vztahovány, například jestli se vyjadřuje k IPv4 nebo IPv6 při popisu délky MAC adres. Aplikovaná část se věnuje popisu navrženého programu pro sledování síťové topologie a její realizaci. Následně jsou interpretovány a diskutovány výsledky do detailu. Odborná úroveň práce je i přes drobné nedostatky v teoretické části na vysoké úrovni. Student splnil všechny body zadání, a proto navrhuji známku A, 95 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 73850