NOVOTNÝ, J. Návrh specielního měřicího zařízení pro kontrolu sražení hran [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Pernikář, Jiří

Student řešil praktické zadání kontrolu sražení hran ve firmě Mesing Brno. V úvodních kapitolách provedl rozbor všech metod přicházejících v úvahu pro toto použití jak kontaktních, tak bezkontaktních. Tento přehled je bohožel poněkud chaotický, nicméně vybraná metoda podle předběžných zkoušek splňuje požadavky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Zahálka, Jiří

Předložená diplomová práce je zaměřena na návrh speciálního měřicího zařízení pro kontrolu sražení hran. Vedoucím diplomové práce byly vytyčeny následující cíle: zpracování rešerše, hodnocení stávajících metod měření, návrh modernizace stávajících zařízení a návrh automatizace kontroly ložiskových kroužků. Student tyto kroky ve své práci splnil. První část práce je věnována rešerši v dané oblasti. Jsou zde uvedeny a popsány bezkontaktní a kontaktní metody měření. Druhá část je zaměřena na praktický výběr nejvhodnější metody pro měření sražení hrany ložiskového kroužku. Tento výběr student provedl vyzkoušením tří metod měření (triangulace, konoskopický holograf a indukčnostní snímač). Největší přínos práce spatřuji právě v tomto experimentálním vyzkoušení vybraných metod v konkrétní aplikaci a zvolení nejvhodnější metody. Nicméně v celé práci se objevuje poměrně velké množství překlepů, gramatických a stylistických chyb. Nepřesnosti se také objevují v číslování kapitol, kde chybí například kapitoly 3.1.1, 3.1.7 a 4.4. Některé literární prameny, které jsou zapsány v seznamu použitých zdrojů, nejsou nikde jinde v práci viditelně uvedeny. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 74119