HÉL, P. Vliv investičního záměru na hospodaření obce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Pernica, Martin

Pro účely obhajoby závěrečné práce vysvětlete roční příspěvek zřizovatele na provoz „Domova pro seniory“, který by dle Vašeho stanoviska „stál“ každého občana Velkých Opatovic 360,-CZK/ročně. Jak by mohla obec přistoupit k plošnému výběru prostředků od občanů obce na provoz Domova? Uveďte možné způsoby a pojednejte o tom, který považujete za nejvhodnější. Zdůvodněte.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Kejík, Josef

Práce řeší potřebu obce reagovat do budoucna na stárnutí obyvatelstva vytvořením důstojných prostor pro starší spoluobčany a přitom zajistit financování nejen výstavby vhodného zařízení, ale také maximálně eliminovat dopad na hospodaření obce. Autor přitom vhodně využívá možnosti čerpání dotací ze strukturálních fondů EU. Velmi odvážně navrhuje ponechat si větší rozpočtovou rezervu formou vyššího úvěru, přestože primární snahou je vždy financování z vlastních zdrojů. Je to možné také díky tomu, že úrokové sazby peněžních ústavů jsou pro komunální sféru v posledních měsících velmi příznivé, což je v práci dobře viditelné. Práce je velmi hodnotná a pro obec přínosná. Jsem přesvědčen, že ji lze využít jako velmi vhodný materiál pro další pokračování řešení tohoto projektu, čehož věřím, že představitelé obce využijí a na tuto práci naváží.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 70322