ROVNÁ, T. Program pro spirometrická měření [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Harabiš, Vratislav

Studentka se ve své práci zabývala metodami pro funkční vyšetření plic. Cílem práce bylo navrhnout a implementovat program v prostředí LabVIEW, který umožní zpracovávat data ze spirometrické sondy Vernier. Studentka k práci přistupovala aktivně, pravidelně využívala konzultací, na konzultace docházela připravena a řešila konkrétní problémy a návrhy na jejich řešení. V počátcích práce ji zdržely neočekáváné problémy s hardwarovým rozhraním, ale tyto problémy nakonec překonala a v programu využívá rozhraní SenzorDAQ v souladu se zadáním. Navržený program následně dostatečně otestovala a dosažené výsledky porovnala s klinickým spirometrickým přístrojem Spirobank DT. V rámci práce rovněž vznikl návod pro praktickou laboratorní úlohu, který bude využit ve výuce. Zadání práce je splněno v celém rozsahu a studentka tak prokázala své schopnosti při návrhu a implementaci programu a jeho následném testování a hodnocení. Po formální stránce je práce na výborné úrovní, chválím příkladnou práci s literaturou. Práce splňuje požadavky kladené na závěrečné práce.

Navrhovaná známka
A
Body
93

Posudek oponenta

Štohanzlová, Petra

Studentka Tereza Rovná se ve své práci zabývá návrhem programu pro spirometrická měření v programovacím prostředí LabView. Předložené výsledky práce jsou kvalitní a zcela splňují zadání práce. Kladně hodnotím srovnání vytvořeného programu a komerčního zařízení včetně statistického vyhodnocení. Z formálního hlediska je práce až na pár překlepů zpracována pečlivě, teoretická i praktická část textu práce má přiměřený a relevantní rozsah. Literatura je řádně citována. Obecně hodnotím práci jako kvalitní a uděluji jí známku A/91 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
91

eVSKP id 72862