DEUTSCH, V. Analýza a návrh elektronického obchodu firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Němcová, Zuzana

Práce byla vypracována v souladu se zadáním, představuje homogenní a vyvážený celek, její cíl byl splněn. Teoretická část jinak obsahuje všechna relevantní témata, autorovi se podařilo je prezentovat ve vzájemné provázanosti s praktickou částí.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Ondrušek, Jan

Primárním cílem diplomové pracé byla analýza dané společnosti za účelem návrhu optimálního rešení elektronického obchodu (e-shopu). Ze zaměření analyzované společnosti, kde se nejedná primárně o e-commerce firmu s technickým zázemím v oblasti IT, bylo dle mne správně vyhodnoceno, že ideálním rešením je hotové rešení elektronického obchodu kompletně dodané externím dodavatelem. Z porovnávaných variant hotových rešení autor vybral rešení, které je nejenže nejlevnější, ale jak uvadí, je i dostačující pro splnění požadavku dané společnosti. Toto je správný přístup který dokládá, že na rešení bylo pohlíženo i z pohledu reálných potřeb a nebyla snaha vybrat za každou cenu nejkomplexnější rešení s funkcemi, které by společnosti ve finále nejspíše nepřinesli adekvátní přidanou hodnotu. Co bych práci vytknul je chybějící ukázka, popřípadě analýza samotné správy dat. Jaká je náročnost pořízení nových záznamů do katalogu, jejich editace nebo odstranění. Jak se provádí správa e-marketingových nástroju popřípade obecně shrnuto, co vše bude muset provozovatel zajistit z vlastních zdrojů a předpokládaná náročnost těchto úkonů. Pokud se ale jedná ve všech rešeních o zhruba stejnou administrativní zátež pro provozovatele, pak je tento údáj nepodstatný pro rozhodnutí o tom, kerá varianta je nejlepší. Vlastní návrh vzhledu je subjektivní záležitostí, kde je duležité nejen dodržení standardu přístupnosti webu, ale i samotné požadavky a preference provozovatele. Osobně hodnotím návrh vzhledu jako zdařilý a odpovídající dnešním standardům pro elektronické obchody. Odborné zpracování je na dobré úrovní. Práce je dobře strukturovaná a použitá literatura je obsáhlá a správně ocitovaná. Cíl práce byl naplněn a výsledek práce s navrhnutým řešením odpovída požadavkům zadání diplomové práce. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 72277