KROBOT, D. Analýza a optimalizace průchodu zakázky v podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Šunka, Josef

Práce je zpracována na dobré úrovni. Důkladně je provedena analýza, která tvoří základ práce. Na konkrétní zakázce jsou zpětně hodnoceny problémy, které následně diplomant generalizuje a navrhuje eliminaci těch, které měly největší dopad. Návrhy jsou realizovatelné a vypočítaná návratnost investice je věrohodná. Práci lze vytknout pouze méně komplexní přístup k problematice v návrhové části, způsobený časovým omezením. Nedostek času se na práci podepisuje i drobnými stylistickými chybami. Z těchto důvodů hodnotím práci stupněm "dobře". Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B V práci stanovený cíl je splněn. Větší komplexnosti by se dalo dosáhnout i dalšími návrhy.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Opírajíce se o velmi dobře provedenou analýzu, diplomant přináší, soustřeďujíce se na jeden aspekt výrobního procesu - identifikaci, správný návrh sledující dosažení cíle. Větší komplexností by mohlo dojít i k větším přínosům.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Diplomant z vyhotovené analýzy správně rozpoznává relativně snadno řešitelný problém s velkým dopadem a směřuje v návrhu práci směrem k jeho odstranění.
Praktická využitelnost výsledků C V práci předkládané návrhy jsou bez problému implemetovatelné s deklarovaným přínosem. Hlubší provázání s organizačnímu změnami a provázanost s IS podniku by však dosahovala většího efektu.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Formální uspořádání práce je na dobré úrovni. Použitá terminologie je odpovídající charakteru práce a podniku, s korektními odbornými výrazy. V práci jsou drobné překlepy a občasné jazykové a stylistické chyby.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B S informačními zdroji pracuje diplomant téměř bezchybně. Používá velké množství aktualní odborné litaratury. Citace jsou pouze s drobnými stylistickými chybami.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Slezáková, Aranka

Diplomová práce se zaměřuje na návrh zavedení čteček čárových kódů pro sledování materiálového toku ve výrobě rozvaděčů. Diplomant navrhuje pokročilé řešení zavedením 2D čarových kódů. V návrhu se zaměřuje zejména na technické a organizační řešení. Pro úspěšnou implementaci systému by bylo vhodné detailněji rozvést informace, které by měl obsahovat čarový kód pro řešenou oblast výroby a návrh úprav informačního systému ve vazbě na plánování.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 74433