BÁRTŮ, M. Topný systém s využitím akumulace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Štelcl, Otakar

Při zpracování celého úkolu si student počínal velmi dobře. Vhodně kombinoval vlastní poznatky a poznatky získané studiem. Práce obsahuje rešerši o možnostech vytápění rodinných domů pomocí kotlů na tuhá paliva s využitím akumulace, základní tepelné výpočty a návrh možného řešení kotelny. Jsou splněny cíle zadání, doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Moskalík, Jiří

Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. V první rešeršní část přináší stručný, ale myšlenkově ucelený pohled na využívání akumulace při topení tuhými palivy. Následuje modelový případ návrhu a dimenzování akumulační soustavy pro rodinný dům. Drobným nedostatkem práce je, že v kapitole 6.3 Ekonomická návratnost mohlo být počítáno s konkrétními hodnotami modelového příkladu a ne se zaokrouhlenými údaji. S ohledem na obecné zaměření autorova studia práce splňuje formální požadavky. Celkově považuji práci za zdařilou a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 68614