LANČARIČ, V. Odlučování drobných prachových částic při spalování uhlí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Pospíšil, Jiří

Student v průběhu zpracování diplomové práce pracoval systematicky. Samostatně zpracovával podklady a vyhledával informace k řešenému problému. Prokázal orientaci v oboru a dokázal aplikovat získané poznatky na konkrétní úlohu. Práci by prospělo zpracování ve větším rozsahu. V práci postrádám uvedení konkrétních realizovaných akcí s EO, jak vyžadovalo zadání. Návrh vypočteného EO není doplněn konkrétním výkresem.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací D
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Moskalík, Jiří

Student se v práci zaměřuje na problematiku odlučování drobných prachových částic ze spalování uhlí. Tématicky je práce poměrně zajímavá, pokulhává však její zpracování. Už na první pohled působí práce dosti povrchně. Pravdou je, že k dané tematice se těžko shání relevantní informace. První část obsahuje stručnou rešerši o odstraňování TZL tvořenou zejména převzatými texty z literatury. V druhé části je proveden výpočet elektrostatického odlučovače. Výpočet je z velké části převzat z diplomové práce Ing. I.Chobota. Často jsou celé použity odstavce a liší se pouze výpočtové hodnoty. V případě takovéhoto přejímání textu by měli být uvedeny doslovné citace. Po formální stránce má DP celou řadu nedostatků. Řádkování diplomové práce má být jednoduché, zde je řádkování asi 1,5. DP je takto opticky prodloužena, aby byl splněn požadovaný rozsah. Pokud by se řádkování upravilo dle požadavku směrnice a vypustily se některé velké odskoky mezi odstavci, byl by rozsah DP na spodní hranici požadavku. Citace nejsou uvedeny v pořadí v jakém se vyskytují v textu, u některých obrázků chybí překlady atd. Celkově považuji práci za velice slabou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání D
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod E
Vlastní přínos a originalita F
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry D
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii D
Logické uspořádání práce a formální náležitosti D
Grafická, stylistická úprava a pravopis E
Práce s literaturou včetně citací F
Navrhovaná známka
E

Otázky

eVSKP id 72379