FOUSEK, O. Hodnocení hospodaření zvolené obce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Pernica, Martin

Pro potřeby obhajoby požaduji, aby student pojednal o návratnosti investičního záměru a uvedl, jak bude vybíráno vstupné na rozhlednu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků D
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Zahradník, Petr

Jako zastupitel městyse Pecka velmi oceňuji přístup studenta v otázce zkvalitnění služeb v místě bydliště a zájem o zpracování studie zatraktivnění turistických zajímavostí městyse. Jak je vidět i z rozpočtu městyse, jeho čerpání je velmi kolísavé a je ovlivněno především aktuálními potřebami v obci. Proto velmi oceňuji úvahu o financování na dobu 10let, kde není tak vysoké finanční zatížení v daném měsíci a je spíše rozvrženo do delšího časového úseku s minimálním rozdílem ve výši úroku z poskytnutého úvěru od banky. Co mi chybí v této práci je zohlednění let minulých a popis minulého období (tj. do roku 2009), kdy se vedení obce a zastupitelstvo snažilo co nejvíce stabilizovat finanční chod obce a vytvářet finanční rezervy. Dále mi chybí větší zmínka o fungování jednotlivých spolků, neboť si myslím, že na tak malou obec je pořádáno velké množství nejen kulturních, ale i sportovních akcí, do kterých jsou zapojeni nejen dospělí, ale především také děti.Jako člen TJ a aktivní sportovec mi chybí více specifikované a popsané činnosti jednotlivých spolků - Hasiči, Tělovýchovná jednota - fotbal, volejbal atd..., O.S. Bezdružic - pořádání benefičního koncertu a jiných akcí, přispívajících ke zviditelnění obce... Pořádání akce Historické zpěvy v místním kostele...tj. užívání místních kulturních památek.. Celkově hodnotím tuto práci za dobře odvedenou a myslím si, že bude důležitým podkladem pro nově zvolené vedení obce a zastupitelstvo na podzim tohoto roku.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 70321