HUBKOVÁ, I. Návrh úpravy marketingového mixu hotelu vedoucí ke zvýšení jeho konkurenceschopnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Zich, Robert

Autorka prokázala schopnost přistupovat k řešení problémů samostatně a s využitím širokého spektra přístupů. Dílčí nedostatky jsou spjaty s využitím některých metod, které je ovšem obecně poměrně obtížné aplikovat v oblasti služeb. Práci doporučuji k obhajobě. Otázka: Jakým způsobem byste řešila případné zacílení na zahraniční klientelu? Jak vnímáte rozvoj konkurenceschopnosti daného hotelu v dlouhodobém horizontu 5 let? Jak bude třeba rozšířit Vámi navrhovaná opatření? Jaký by byl ideální postup implementace návrhů? Jaký by byl Váš postup v případě, že byste měla opatření realizovat?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Cíle práce byly naplněny na odpovídající úrovni.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Autorka využívá poměrně široké portfolio standardních analytických metod uplatněných adekvátním způsobem. Zvolené pojetí konkurenceschopnosti autorka poměrně úspěšně modifikuje pro potřeby daného odvětví.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Závěry analýzy jsou formulovány prostřednictvím SWOT analýzy zaměřené na identifikaci vzájemných vazeb jednotlivých faktorů. Je zřejmé, že autorka se je vědoma obtížné pozice hotelu a vnímá jak nedostatky, tak prostor pro rozvoj.
Praktická využitelnost výsledků C Předkládané návrhy jsou vázány jak na strukturu hodnotového řetězce, tak na výsledky SWOT analýzy. Navrhovaná opatření mohou přispět k navýšení nabízené hodnoty v porovnání s konkurencí. Otázkou je pak především to, jakým způsobem budu toto přijímáno zákazníky. Celkový rámec návrhů má logiku a je použitelné jako východisko realizace.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Formálním nedostatkem je nižší kvalita vkládaných obrázků. Komplikovaná struktura práce na některých místech ztěžuje orientaci.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Forma citací má standardní úroveň, drobné nedostatky nejsou závažného charakteru.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Dvorská, Vendula

Velmi kvalitně napsaná diplomová práce. Má posloupnost, logiku a velmi dobře zpracované jednotlivé analýzy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 70546