STEHLÍKOVÁ, J. Podnikatelský plán – návrh na rozšíření fitness centra [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Blahutková, Marie

Studentka pravidelně využívala konzultací a prokázala schopnost samostatné tvůrčí práce i schopnost tvořit správné závěry.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cílem práce bylo navrhnout na základě analýzy stávajícího fitness centra inovaci zařízení ke zvýšení konkurenceschopnosti.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Autorka si stanovila časový harmonogram práce, který se jí podařilo dodržet. Použité metody jsou adekvátní pro zvolený typ práce.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Na základě získaných údajů vyvodila autorka závěry pro praktické řešení problematiky vybavenosti stávajícího fitness centra.
Praktická využitelnost výsledků A Výsledky práce jsou využitelné nejen pro vybrané fitness centrum, ale i pro zařízení podobného typu.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Práce má formální uspořádání potřebné pro bakalářskou práci, použitá terminologie odpovídá požadavkům a práce je na dobré jazykové úrovni.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Použitých informačních zdrojů je dostatek a citace jsou používány dle stanovené normy.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Peričková, Lucie

Bakalářská práce splňuje požadavky kladené na tento typ závěrečné práce. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Práce s informačními zdroji B V soupisu použité literatury je uvedeno 43 převážně tuzemských titulů (tištěné i elektronické zdroje). Kladně hodnotím množství informačních zdrojů. Některé z nich (např. Černá, 2009; Hanušová, 2012; Hodaň, 2009) však nejsou v textu citovány. Citace jsou uváděny správně.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Struktura práce je adekvátní a odpovídá stanovenému cíli a metodám práce. Autorka vhodně pracuje s odbornými pojmy. Jazyková úroveň je dobrá. V práci se místy objevují drobné pravopisné a typografické chyby (např. chyby v interpunkci, v nesprávném tvaru koncovky apod.). V některých případech nejsou přílohy číslovány postupně (např. za přílohou 1 následuje příloha 10 apod.).
Splnění stanovených cílů B Deklarovaným cílem práce bylo na základě analýzy současného stavu existujícího fitness centra sestavit podnikatelský plán a navrhnout inovaci služeb v rámci vybraného fitness centra pro realizaci nové provozovny. Cíl práce byl splněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Zvolený postup práce je logický a odpovídá typu práce. V práci chybí zdůvodnění, proč bylo právě město Ivančice vybráno jako vhodná lokalita pro zřízení nové provozovny. Metody práce jsou zvoleny adekvátně vzhledem ke stanovenému cíli práce.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Studentka prokázala schopnost sumarizovat a vhodně interpretovat zjištěné poznatky. Výsledky práce jsou sepsány přehledně. Oceňuji, že autorka v práci uvádí pesimistickou, optimistickou i realistickou variantu finančního plánu podnikatelského záměru. Pouze bych byla opatrnější při interpretaci, že na základě zkušenosti s již fungujícím podnikem lze přesně predikovat výdaje nové provozovny (str. 52).
Praktická využitelnost výsledků A Výsledky práce jsou aplikovatelné do praxe. Dílčí poznatky může majitel stávajícího fitness centra využít při zřizování nové provozovny.
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 70472