DVOŘÁK, J. Analýza vlivu zateplení na cenu bytových jednotek ve Žďáře nad Sázavou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Kubičková, Veronika

Diplomová práce je obsáhlá, student prokázal znalosti z více oborů. Výsledy jsou prezentovány přehledně. Práce je vypracována svědomitě, adekvátně zvolenými metodami. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Ve své práci student prokázal schopnost orientovat se v odborné literatuře a vhodným způsobem ji aplikovat.
Odborná úroveň diplomové práce A Odborná úroveň předložené diplomové práce odpovídá kladeným požadavkům. Student prokázal dostatečnou znalost vybrané problematiky.
Splnění cíle a rozsahu zadání A Cíle diplomové práce,které byly uvedeny v zadání, byly splněny v celém rozsahu. Získané poznatky jsou přehledně shrnuty v závěrečné kapitole.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A V teoretické části diplomové práce jsou výstižně zpracovány podklady a poznatky, které vedly k závěrečným cílům.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Předložená diplomová práce obsahuje přínos pro praktické i teroetické využití. Závěry diplomové práce mohou být přínosné především pro společenství bytových domů,které stojí před rozhodnutím zda-li provést revitalizaci či nikoliv.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A Práce je po formální stránce přehledná a odpovídá kladeným požadavkům. Diplomová práce obsahuje odborné pojmosloví, které je správně použito. V textu se vyskytuje celá řada tabulek a grafů, které jsou řádně označeny a výborně graficky zpracovány.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody C Úroveň a rozsah zpracování diplomové práce je velmi dobrá a originální, ale objevují se zde početní nedostatky v nákladovém ocenění.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Hlavinková, Vítězslava

V průběhu zpracování diplomové práce autor musel prokázat znalosti ze stavební fyziky. Práce je vypracována svědomitě, v dostatečném rozsahu. Výsledky jsou prezentovány přehledně a závěry práce jsou správné. Práce poskytuje i zajímavé údaje – např. o vývoji cen tepla a prognózy vývoje.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Práce je zpracovaná v souladu se zadáním, v dostatečném rozsahu
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Zvolený přístup k dosažení cíle je adekvátní, teoretická část byla zpracovaná podrobně, na výborné úrovni, včetně uvedení všech relevantních pojmů.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Zadané problémy řeší autor komplexně, a vhodnými metodami, do práce začlenil i zajímavé údaje o průběhu úspory tepla vč. termosnímků objektů před a po zateplení.
Obtížnost a správnost řešení C Celkový přístup je po odborné stránce správný. Problémy řešené v souvislosti s tepelnou technikou jsou v pořádku. Došlo jen k pochybení při výpočtu nákladovou metodou podle cenového předpisu - nebyl započten koeficient úpravy ceny pro stavbu dle polohy a trhu. V nákladovém ocenění dle cenového předpisu nebyla důsledně zhodnocena standardnost provedení obvodových konstrukcí – zateplení je uvedeno jen ve slovním popisu, není zohledněno ve výpočtu samotném.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Výsledky a závěrečné vyhodnocení práce může být zcela jistě přínosem pro praktické i teoretické využití. Praktická využitelnost je možná pro např. Společenství vlastníků jednotek předmětného bytového domu nebo domu stejného typu, které mohou tuto práci využít jako možnou analýzu pro potřeby zvolení budoucích stavebních úprav a činností.
Odborná jazyková úroveň A Autor používá odborné termíny ve správném kontextu.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B Grafická úprava práce je na dobré úrovni, je vhodně doplněna grafy a tabulkami (ne vždy dobře čitelnými).
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 70549