ŠŤASTA, J. REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Kopáčik, Gabriel

Práce odpovídá požadavkům zadání. Za vyzdvihnutí stojí svižné a přesvědčivé perspektivy interiérů historických skleníků s navrhovaným novým využitím, které svědčí o talentu bakaláře. Ale povinné celkové perspektivní pohledy a situace jsou naopak nedotažené. Otázky a náměty k obhajobě: - vysvětlit nosný systém skleníku, ve vizualizaci nevypadá příliš věrohodně - vysvětlit přínosy i rizika změny funkce historických skleníků

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování Kreativní ale nesystematický
Navrhovaná známka
C
Body
79

Posudek oponenta

Hrabec, Josef

Student se při rozmístění funkcí ve svém návrhu poněkud odchýlil od zadání. To samo o sobě není na závadu, výsledek této odchylky však není příliš přesvědčivý. Jako by během práce pozapomenul na význam lokality, v níž se pohybuje a vše podřídil funkci, kterou pro danou část zahrady zvolil. Ve svém návrhu příliš nekomunikuje s historií přepisem tvarosloví ani odkazem na kompoziční principy použité při tvorbě libosadu. Umístění nových skleníků se nezdá příliš vhodné, protože návštěvníkům kolonády nabídne ze střechy pohled na "záda skleníků", pohled do stísněného hospodářského manipulačního prostoru pro zahradní techniku (traktory s vlečkou apod.). Skleníky jsou vlastně jedinou novou architekturou v návrhu. Vzhledem k tomu je řešení ostatních ploch poněkud schematické jak ve výkresové části, tak i v technické zprávě. Řada otázek tak zůstala otevřena a pravděpodobně bude nutné je zodpovědět při obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení C
Architektonické řešení C
Provozní řešení B
Technicko konstrukční řešení B
Formální úroveň C
Navrhovaná známka
C
Body
70

Otázky

eVSKP id 23014