MAREK, P. Realizace diferenciální proudové analýzy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Martinásek, Zdeněk

Student pracoval aktivně a pravidelně konzultoval dosažené výsledky, zadání splnil v plném rozsahu. Navrhuji hodnotit známkou výborně.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Dzurenda, Petr

Bakalářská práce se zaměřuje na útoky postranními kanály. V teoretické části student věcně rozebral jejich princip a typy, s detailním rozborem proudových postraních kanálů. V praktické části student navrhl a realizoval experimentální pracoviště, jehož návrh je v práci detailně a přehledně popsán. Kladně hodnotím iniciativu studenta pro vytvoření vlastního komunikačního protokolu s mikrokontrolérem. V práci jsou prezentovány výsledky měření analýz SPA i DPA, které jsou následně zhodnoceny. Při využití analýzy DPA se nepodařilo tajný klíč AES získat, avšak důvody byly v práci patřičně zdůvodněny. Testování bylo aplikováno na mikrokontroléry řady Atmel, avšak důvod této volby nebyl vysvětlen. Po formální stránce práce obsahuje velké množství gramatických chyb, což poněkud snižuje její úroveň. V textu se vyskytují odkazy na obrázky, které se mnohdy vyskytují až o několik stran později, což dělá práci místy nepřehlednou. Na základě výše uvedeného hodnocení, hodnotím práci jako velmi dobrou, s počtem bodů 87.

Navrhovaná známka
B
Body
87

Otázky

eVSKP id 70275