IĽKO, P. Geografická pozice serverů sítě PlanetLab [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Komosný, Dan

Student zadání splnil bez výhrad. Vytvořená aplikace byla ověřena a pracuje bez závad. Některá data získaná v rámci této práce byla použita pro publikaci, která byla přijata na mezinárodní konferenci TSP (International Conference on Telecommunications and Signal Processing) v Berlíně. Student je spoluautorem této publikace. Student navštěvoval konzultační hodiny pravidelně. Aktivita studenta byla vynikající. Formální úprava práce je vynikající.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Balej, Jiří

Pan Pavol Ilko zpracoval velmi kvalitní práci zabývající se ověřením přesnosti pozice zjištěné ze sítě PlanetLab. Autor vytvořil několik Bash scriptů, které využívají Google Geocoding API pro nalezení zeměpisné polohy z registrované adresy organizace a následně vypočítají vzdálenost mezi těmito pozicemi. Nad rámec zadání autor testoval po dobu tří týdnů dobu připojení k serverům ze sítě PlanetLab, aby zaznamenal spolehlivost jednotlivých serverů a jejich průměrnou odezvu na ssh. Všechny zjištěné výsledky autor použil k vytvoření komplexní mapy umožňující přehledně získat důležité informace o PlanetLab uzlech. K práci mám pouze dvě připomínky a to k použití nestandardního formátu vývojových diagramů a k překlepům v úvodu práce (str. 10-11: shh, silver,…).

Navrhovaná známka
A
Body
98

Otázky

eVSKP id 69294