ZÁVIŠKOVÁ, S. Marketingové aktivity v oblasti mikroregionu Moravský kras [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Mráček, Pavel

Autorka se věnuje zajímavému tématu směřovanému do oblasti cestovního ruchu. S prací na bakalářské práci začala již v červnu 2013. Důvodem bylo získání adekvátních informací o návštěvnících a o samotné nabídce dané oblasti. Při zpracování práce autorka projevovala obrovský zájem o danou problematiku a snažila se mít práci komplexně propracovanou, čemuž odpovídá i rozsah. Autorka byla schopná návrhy a doporučení ještě hlouběji rozepsat a propracovat. I bez tohoto „hlubšího“ rozpracování práce jasně vykazuje precizně provedenou analýzu a smysluplné návrhy. Autorka se dále precizně zabývala predikcí počtu návštěvníků, která vycházela z počtu zasažených příjemců sdělením a jejich ovlivnění. Autorka v práci jasně prokázala schopnost aplikovat teoretické poznatky do praxe. Při zpracování práce využila více než 140 zdrojů informací, které se velice vhodně doplňují a napomáhají nesporné kvalitě celé práce. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím stupněm A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Tabulka č. 6 – všechny částky jsou uvedeny v Kč, ale příjem celkem je uveden v tisících.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kašpar, Jan

Bakalářská práce je zpracována na velmi dobré úrovni ve všech jejích klíčových oblastech (teorie, analýza i vlastní návrhy řešení). Zejména analytická část, tvořená provedenou dotazníkovou akcí, poskytuje zajímavé informace a zjištění. Jako velmi správné hodnotím i navržené zaměření propagace na prostředky moderní komunikace. Naopak drobná úskalí spatřuji v reálné možnosti vytvoření navržené platformy, ve které budou zainteresováni představitelé veřejného a soukromého sektoru, s cílem vytvoření společné podpory propagace Moravského krasu. V tomto směru by bylo dobré provést i srovnání podobných, již realizovaných a fungujících projektů v ČR (Lipno, nebo přeshraniční Saské Švýcarsko). Zadaný formát bakalářské práce je však pro tato širší srovnání omezený a vyžaduje zpracování dalších informačních podkladů, jejichž získání je i finančně náročné. Hodnocená bakalářská práce analyzuje slabé stránky stávající propagace mikroregionu Moravský kras a obsahuje jasně definované závěry i řadu zajímavých návrhů na zlepšení, jejichž realizace je možná a finančně dostupná.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 74336