CUPALOVÁ, N. Inovace marketingové strategie vybrané sportovní akce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Kysel, Jiří

Závěrečná práce Nicol Cupalové se zabývá inovací marketingové strategie taneční soutěže. Cílem bylo inovovat akci GALA DANCE STARLET 2014 s využitím nástrojů marketingu. V teoretické části nalezneme poznatky o sportovním marketingu a moderních marketingových trendech. Dále například pojednání o sponzoringu, financování sportovních akcích, o tanci a jeho formách a o metodách použitých v práci. V analytické části studentka rozebrala akci pomocí SWOT analýzy a anketním šetřením, použila rovněž marketingový a komunikační mix. Z vlastních návrhů stojí za vypíchnutí uspořádání módní přehlídky. Součástí příloh je i autorský plakát na inovovanou akci. Otázka k obhajobě: Jak zdvojnásobit či ztrojnásobit diváckou účast na taneční soutěži? Práci hodnotím jako dostatečnou a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů E Dostatečné
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod F Nedostatečné
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry E Podprůměrné
Praktická využitelnost výsledků D Uspokojivé
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň F Velmi špatné
Práce s informačními zdroji, včetně citací E Dostatečné
Navrhovaná známka
E

Posudek oponenta

Smolka, Ondřej

Studentka si pro svoji závěrečnou teoreticko-empirickou práci zvolila téma inovace marketingové strategie vybrané taneční soutěže. Teoretická část je přehledně členěna do sebe navazujících kapitol, nicméně je příliš obecná - rozdělení tanečních kategorií a popis jednotlivých tanců ztrácí, vzhledem k celkovému zaměření práce, svůj smysl. V empirické části se autorka zaměřila na zjištění dosavadních poznatků o zvolené sportovní akci pomocí nestandardizovaného dotazníku. Jeho výsledky jsou přehledně zobrazeny v grafech. Ze získaných dat, marketingového mixu a pomocí SWOT analýzy jsou vyvozeny uvážlivé závěry, které však postrádají holistický pohled na akce shodného charakteru. Práce splňuje požadavky na ni kladené, proto ji doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 72624