MORAVEC, L. Měření teploty bazénové vody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Šteffan, Pavel

Student Luboš Moravec vypracoval bakalářskou práci na téma „Měření teploty bazénové vody“. Práce je rozdělena do dvou hlavních kapitol, teoretické části a praktické části, obsahově jsou obě části vyvážené a navzájem na sebe navazují. Po prvotní analýze možných řešení student provedl výběr vhodného obvodu a návrh řešení. Toto řešení zrealizoval a řádně otestoval. Práce je členěna přehledně a doplněna názornými ilustračními obrázky. Student prokázal své odborné znalosti a dobře se orientuje v dané problematice. K řešení dané problematiky student přistupoval zodpovědně, pravidelně chodil na konzultace a sám navrhoval možná řešení vzniklých problémů. Jeho řešení je přínosné a je možné jej dále rozšiřovat. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Pavlík, Michal

Student Luboš Moravec vypracoval bakalářskou práci na téma „Měření teploty bazénové vody“. Cílem práce byl návrh a realizace zařízení pro měření teploty bazénové vody s možností zobrazení historie na osobním počítači. Na základě předloženého textu mohu konstatovat, že student zadání splnil. Funkčnost zařízení lze v reálném čase ověřit na webové adrese uvedené v práci. Text práce je rozělen na teoretický rozbor a na část popisující vlastní realizaci. Bohužel teoretický rozbor obsahuje pouze výčet použitých součástek namísto skutečného rozboru řešeného problému, resp. konkurenčních řešení. Po formální stránce obsahuje práce množství typografických chyb. Kapitolou samu pro sebe je použití demonstrativních obrázků s vodoznakem majitele autorských práv k obrázku. V práci mě chybí schéma celého systému s popisem interakce jednotlivých funkčních bloků, bloková schémata jedntolivých částí realizovaná pomocí bublinového grafu nejsou příliž transparentní a některé názvy kapitol jsou minimálně nevýstižné. Celkově je však práce na úrovni odpovídající bakalářské práci, takže ji doporučuji k obhajobě s hodnocením stupněm C.

Navrhovaná známka
C
Body
72

Otázky

eVSKP id 74205