DOLEŽEL, T. Možnosti výroby šablon pomocí laseru na zařízení AUREL 300 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Adámek, Martin

Předmětem bakalářské práce byla problematika výroby opravárenských šablon pomocí trimovacího laserového zařízení AUREL 300. Ze zadání vyplýval úkol prostudovat v krátké době možnosti využití laserového zařízení v oblasti hybridních integrovaných obvodů a typů šablon pro nanášení pájecí pasty. Tyto teoretické části zpracoval student zcela samostatně s použitím jím vybrané i vedoucím doporučené literatury. V praktické části práce se student zpočátku zabýval návrhem a výrobou testovacího motivu pro výrobu šablon a seznamoval se prakticky s laserovým zařízením AUREL 300. V další části uskutečnil a vyhodnotil test opracování různých netradičních materiálů ve formě šablony pro pájení. K vlastnímu experimentu přistoupil student velmi zodpovědně a pracoval pilně. I přes náročnost testů získal student cenné informace o chování netradičních materiálů při laserovém opracování. Student Tomáš Doležel přistupoval po celou dobu k diplomové práci velmi zodpovědně a jeho práce byla samostatná a velmi intenzivní. Student si sám zajišťoval jím vybranou nebo vedoucím doporučenou literaturu a přicházel s nápady řešení aktuálních problémů. Student splnil zadání v plném rozsahu a diplomová práce byla odevzdána ve stanoveném termínu. Student se účastnil schůzek s vedoucím práce v dohodnutých termínech, průběžně popisoval stav diplomové práce, samostatně přicházel s návrhy řešení problémů a tyto konzultoval s vedoucím.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Šandera, Josef

Diplomant měl za úkol seznámit se s možnostmi využití laseru AUREL 300 v oblasti technologie tlustých vrstev a pro zhotovování plastových šablon pro nanášení pájecí pasty. V praktické části měl za úkol otestovat zařízení pro realizaci plastových šablon, které jsou určeny pro nanášení pájecí pasty při opravách. Práce je přehledně a pečlivě zpracovaná s velkým počtem obrazových příloh. Jednalo se o jednoduchou problematiku, nicméně odzkoušení a získání "know how" poznatků bylo velice pracné a vyžadovalo teoretické znalosti z oblasti vlastností vybraných materiálů. V práci je podrobně popsáno chování použitých materiálů a uveden závěr pro použití. Vyskytuji se drobné formální nedostatky, v práci se vyskytuje provopisná hrubka. Na základě uvedeného hodnocení doporučuji práci k obhajobě s uvedeným hodnocením. V Brně dne 9.6.2014.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 74184