ŠIŠÁK, D. Automatický přepínač mezi síťovým a akumulátorovým napájením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Kubánek, David

Student při řešení bakalářské práce postupoval svědomitě, samostatně a řídil se pokyny školitele. Práce obsahuje kvalitně popsaný návrh zařízení podložený údaji z katalogových listů a výpočty. Student prokázal dobrý přehled v návrhu elektronických obvodů včetně použití mikrokontrolérů a jejich programování. Nad rámec zadání zařízení doplnil o DC-DC měnič pro nabíjení solárním panelem a elektronickou pojistku. Drobnou výtku bych měl k několika překlepům, k špatně čitelným grafům z logického analyzátoru a k absenci praktického předvedení zařízení školiteli. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou A/92.

Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Číž, Radim

Práce popisuje návrh a praktickou realizaci zařízení, které umožňuje automatické přepínání mezi dvěma druhy napájecích zdrojů v případě, že u jednoho z nich dojde k výpadku. Požadavky zadání byly nejen beze zbytku splněny, ale student navíc zařízení doplnil o nastavitelnou nadproudovou ochranu, obvod pro nabíjení připojeného akumulátoru a LCD zobrazující chybová hlášení a aktuální hodnoty provozních parametrů. Bakalářská práce je napsána přehledně, řešení je řádně diskutováno a zdokumentováno. Nechybí zde ani výsledky měření spotřeby zařízení, stability nabíjecího napětí, rychlosti přepnutí napájecích zdrojů a reakce nadproudové ochrany. Celkově mohu konstatovat, že navržené řešení s mikrokontrolérem MSP430G2553 i celkové zpracování dosahuje výborné úrovně, kterou mírně snižují pouze nedostatky formálního charakteru, jako jsou například překlepy, typografické chyby, nízké rozlišení obrázků z výstupy logického analyzátoru (obr. 3.2 a 3.3) a některé stylisticky neobratné formulace. Formální chybou je také to, že v univerzitním informačním systému je uložen pouze text bakalářské práce bez příloh (např. zdrojových kódů), které jsou k tištěné verzi přiloženy na neoznačeném CD.

Navrhovaná známka
A
Body
97

Otázky

eVSKP id 69885