PISCA, M. Tester akumulátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Cipín, Radoslav

Student se v diplomové práci zabýval vývojem a konstrukcí testeru akumulátorů. Student práci neřešil průběžně během semestru a její značnou část pak dokončoval až po řádném termínu odevzdání. Díky tomu práce není hotova, není napsána v řádné šabloně pro DP určenou a rozsah samotné práce neodpovídá rozsahu DP. Obsah odevzdané DP je velmi málo odlišný od textu předcházejícího semestrálního projektu. Autor nesplnil cíle diplomové práce, na které měl čas minimálně tři měsíce během semestru, a proto jeho práci nedoporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
F
Body
26

Posudek oponenta

Kadlec, Josef

Diplomová práce se zabývá návrhem a realizací testeru pro Li-ion akumulátory, který je řízený pomocí mikroprocesoru ATmega16-16AU. Práce je rozdělena do tří základních kapitol, přičemž v první se autor věnuje problematice nabíjení Li-ion akumulátorů. Následuje kapitola, v níž je popsán návrh hardwarové části zařízení. Třetí část popisuje softwarové vybavení testeru. Práci zakončuje celkové zhodnocení a část příloh. K práci mám následující připomínky: Jeden ze šesti zdrojů literatury nebyl v práci citován, navíc zdroje nejsou citovány popořadě. Práce není vsazena do standartní šablony. Absolutně chybí číslování rovnic. Rozsah samotné práce činí pouhých 19 stránek, kterým evidentně nebyl věnován dostatečný čas. Po formální stránce navrhuji práci předělat. Z fotografií finálního výrobku je patrné, že konstrukce zařízení muselo dát studentovi značné úsilí. V závěru práce však student sám uznal, že se mu nepodařilo za celý semestr splnit zadání. Na základě výše zmíněných faktů nedoporučuji práci k obhajobě.

Navrhovaná známka
F
Body
45

Otázky

eVSKP id 71000