VACULOVIČOVÁ, V. REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Jura, Pavel

Jednoduchý koncept, nekompromisně využívající celou hloubku zahrady (délku zdi), nutně klade otázku skutečného využití a tím pádem životaschopnosti navrhovaných prostor, zejména rozlehlé galerie. Ke škodě celkové prezentace projektu je také grafické zpracování návrhu. Otázky a náměty k obhajobě: Popiště způsob (systém) zasklení a kotvení fasády do nosné konstrukce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování C 70 obvyklý přístup ke zpracování
Navrhovaná známka
C
Body
70

Posudek oponenta

Mutina, Petr

Navržené urbanistické řešení přidává do prostoru Holandské zahrady podélný objekt infocentra přistavěný podél zahradní zdi. Diskutabilní je vybourání otvorů v obvodové stěně, zrušení intimity Holandské zahrady, vytvoření neúměrně velké zpevněné plochy s mobilní zelení a velká travnatá plocha pro výstavu plastik. Pozitivně lze hodnotit snahu o vytvoření samostatného vstupu do nového objektu nezávislý na zakoupené vstupence, je to však za cenu vybourání otvorů do zahradní zdi. Logické je i využití stávajících objektů soustředěných kolem čestného dvora, které svou náplní doplňují celý areál o další důležité funkce. Formální řešení nového objektu je inspirované tvarem a formou geometricky stříhaných živých plotů. Zamýšlená funkční náplň integrující výstavní, kulturní a komerční aktivity, je řazena v dlouhém podélném objektu za sebou. Dispoziční řešení vytváří ne příliš ideální dispoziční vazby a vykazuje některé zásadní chyby . Přínosem této práce je snad jen formální řešení fasády nově navrženého objektu infocentra. Grafické ztvárnění projektu by mělo být zpracované pečlivěji a to jak formou tak obsahem. Celkově je možné práci hodnotit jako uspokojivou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení D
Architektonické řešení C
Provozní řešení D
Technicko konstrukční řešení C
Formální úroveň E
Navrhovaná známka
D
Body
65

Otázky

eVSKP id 23021