FIALA, I. Návrh strategického rozvoje společnosti Naupo s.r.o působící v oblasti sklenářských prací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Bumberová, Veronika

Otázka č.1: Objasněte, jaké je relativní postavení analyzované firmy vůči přímým konkurentům uváděných v práci na úrovni nákladů (výroba skla, spotřeba energie a objem emisí CO2) a kvality (certifikace, ISO normy). Otázka č.2: V práci uvádíte různé typy strategií (ofenzivní, defenzivní atd.). Objasněte, které z těchto strategií by měla společnost v souladu s vašimi návrhy sledovat. Otázka č.3: Ve SWOT matici uvádíte, že potencionální hrozbou pro analyzovanou společnost je nižší kupní síla obyvatelstva. Objasněte, z jakých zdrojů vycházíte a jakou měrou daný faktor ovlivňuje firmu z pohledu procentuálního zastoupení tržeb obyvatelstva na celkových příjmech společnosti.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů E
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků E
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji, včetně citací D
Navrhovaná známka
E

Posudek oponenta

NWT,, Markéta Maláčová, internship back office division ve společnosti

Autor se v předložené bakalářské práci zabýval návrhem strategického rozvoje ve společnosti. V teoretické části byly popsány pojmy z oblastí strategického řízení a analýz vnějšího a vnitřního prostředí podniku. Tyto poznatky dále autorovi posloužily jako podklad k analytické části, kde byly výše zmíněné pasáže aplikovány. V poslední části bakalářské práce se autor věnoval samotnému návrhu řešení strategického rozvoje. Celkově je bakalářská práce na dobré úrovni, a to jak z formální, tak i obsahové stránky. Práce odpovídá normám a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků D
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 74080