REZ, J. Digitálně řízený filtr [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Friedl, Martin

Student Jan Rez ve své práci navrhl řízený kmitočtový filtr pro účely vývojové laboratoře UTEE. V práci postupoval samostatně a se zájmem, k řešení problémů pak s potřebnou iniciativou. Na základě rešerše problematiky a s pomocí obvodových simulátorů zvládl velmi dobře problematiku návrhu analogové i digitální části kmitočtového filtru. Sestavením konstrukční části zařízení student dokázal svoji manuální zručnost a technické myšlení. V předložené práci využil moderních elektrotechnických součástek, čímž prokázal přehled na poli nynější elektrotechniky. Rovněž prokázal své velké programátorské schopnosti při ladění celé aplikace. Předložená práce je sepsána velmi pečlivě, přehledně, s vnější úpravou a grafickým zpracováním na velmi dobré úrovni.

Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Szabó, Zoltán

Student se ve své bakalářské práci zabývá návrhem a realizací digitálně řízeného filtru. V prvních kapitolách se zabývá teorií filtrů, pak skrz rozbor možností řízení přeladitelných filtrů se dostane k popisu samotného návrhu zařízení. V další části práce diskutuje program pro mikrokontrolér a naměřené výsledky. Po technické i formální stránce práce je na velmi kvalitní úrovni, vytknout mohu jenom několik drobností po formální stránce. Na straně 60 autor uvádí graf s korekci zobrazeného mezního kmitočtu, která by mohla být vetší, místa je tam dost. Další nedostatky: na přílohu v textu vůbec neodkazuje až na jednu větu na konci závěru, v příloze na straně 67-74 tabulky nejsou popsány, pořadí citované literatury by v samotném textu práce mělo začínat od [1]. Popsané připomínky nesnižují kvalitu předložené bakalářské práce a práci doporučují k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 73766