ANDRYSÍK, L. USB tester akumulátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Lattenberg, Ivo

Bakalářská práce je po formální i odborné stránce v pořádku. Zadání bylo splněno. Student pracoval samostatně a iniciativně, o výsledcích pravidelně informoval. Zařízení i aplikace pro PC, které jsou výstupem práce, byly předvedeny a jsou funkční. Jako velmi přínosné hodnotím to, že student provedl s navrženým testerem celou řadu měření na různých vzorcích baterií a akumulátorů. Výsledky pak přehledně zpracoval a zhodnotil. Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
93

Posudek oponenta

Langhammer, Lukáš

Předložená práce pojednává o testeru sloužícím pro měření kapacity a vnitřního odporu baterií a akumulátorů, který je napájen přes USB a řiditelný pomocí navrženého programu přes PC. Práce je rozdělena do čtyř hlavních částí. V první části jsou popsány nejznámější primární a sekundární články. Jsou zde uvedeny jejich výhody, nevýhody a příklady použití. Druhá část se věnuje teoretickému návrhu testeru zahrnující návrh implementace, výpočty hodnot použitých součástek, zvolený typ metodiky měření a návrh softwaru, který slouží k řízení testeru z PC. Následující část pojednává o realizaci testeru. Poslední část je zaměřena na samotné měření, kdy jsou u zvolených primárních a sekundárních článků srovnány jejich vnitřní odpory a kapacity pro různé vybijecí proudy a různé teploty. Práce je z odborného i formálního hlediska na dobré úrovni. Nachází se zde pouze několik překlepů, např. zdvojené slovo výpočet na straně 27. Zadání práce bylo splněno. Práce je logicky a přehledně členěna. Výpočty jednotlivých hodnot součástek jsou náležitě odůvodněny. Hlavní věcí, která se dá práci vytknout je nevhodně zvolené číslování objektů jako obrázky, rovnice atd., které je pro všechny objekty společné. Například první obrázek, který se v textu vyskytuje má označení 2.4, protože jej předchází tabulka číslovaná 2.1 a rovnice číslované 2.2 a 2.3. Takovýto typ společného číslování se vyskytuje v celé práci a je poměrně matoucí. Seznam obrázků je nepříliš vhodně umístěn na konci práce a v obsahu na něj chybí odkaz. V textu chybí odkazy na některé obrázky. V textu se autor nikde neodkazuje na reference 1 a 29. Práci hodnotím 90 body.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 73730