POLÁŠEK, J. Vizualizace polohy stanic sítě PlanetLab [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Komosný, Dan

Student zadání splnil částečně. Vytvořený webový systém není zabezpečený. Dále není zobrazován parametr stanice týkající se vzdáleného připojení. Zbytek vytvořené aplikace je plně funkční. Některá data získaná v rámci této práce byla použita pro publikaci, která byla přijata na mezinárodní konferenci TSP (International Conference on Telecommunications and Signal Processing) v Berlíně. Student je spoluautorem této publikace. Student navštěvoval konzultační hodiny pravidelně. Aktivita studenta byla uspokojivá.

Navrhovaná známka
C
Body
75

Posudek oponenta

Verner, Lukáš

V bakalářské práci se student zabývá zkoumáním přesnosti pozice vybraných serverů sítě Planetlab. Přesnost geografické pozice zkoumá na základě porovnání dat získaných z databáze PlanetLab a dalších dvou komerčních databází. Pro ukládání výsledků své analýzy si zvolil velmi neefektivní způsob ukládání dat do souboru (viz obr. 4.1) a oddělení parametrů výsledků pro jednotlivé servery mezerami. Tímto způsobem vzniká nebezpečí ztráty možnosti čtení a správného zařazení jednotlivých naměřených parametrů v pozdějším zpracování. Porovnání vlastností serverů sítě PlanetLab student prováděl ve spolupráci s dalšími studenty zabývajícími se touto tematikou ve svých pracích. Proto je výsledná analýza důvěryhodná a velmi přehledná. Webová aplikace pro vizualizaci serverů na mapách Google je funkční, není však nijak zabezpečená. Po formální stránce je bakalářská práce napsaná na dobré úrovni. Vzhledem k výše uvedeným nedostatkům ji však hodnotím známkou B/80.

Navrhovaná známka
B
Body
80

Otázky

eVSKP id 73729