POLÁŠKOVÁ, M. Zabezpečení uložených dat na pevném disku počítače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Martinásek, Zdeněk

Studentka pracovala během semestru převážně samostatně, zadání práce nebylo zcela splněno. Navrhuji hodnotit známkou dobře.

Navrhovaná známka
C
Body
72

Posudek oponenta

Hajný, Jan

Hlavním cílem práce je otestování zařízení ICZ Protect Boot na jeho odolnost vůči útokům postranními kanály. Práce je standartního rozsahu, obsahuje dobrý teoretický přehled. Praktická část je podle mého názoru velmi stručná (pouze 4 strany) a neobsahuje výsledky odpovídající zadání. Pouhé měření proudových odběrů je nedostatečné, nijak nesplňuje zadání „vyzkoušejte odolnost zařízení na časovou a proudovou analýzu“. Tyto změřené výsledky měly být dále zpracovány a využity k útokům na zařízení. Ty však v práci zcela chybí, včetně alespoň náznaku postupu útoku. Z těchto důvodů považuji zadání za splněné pouze částečně. Po formální stránce považuji za nedostatečný abstrakt, jenž obsahuje neúplné věty a překlepy. Stejnými nedostatky trpí anglická verze. Ve vlastním textu je velmi často používán hovorový jazyk, citace jsou nepřesné a mimo věty. Kvalita některých obrázků je nedostatečná. Výčet vlastností zařízení působí jako převzatý z marketingových materiálů. I přes značné formální nedostatky považuji za největší slabinu BP chybějící útoky postranními kanály na testované zařízení.

Navrhovaná známka
E
Body
54

Otázky

eVSKP id 73810