MAUREROVÁ, L. Vliv protokolu HTTP 2.0 na moderní datové sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Krkoš, Radko

Slečna Lenka Maurerová vypracovala kvalitnú bakalársku prácu v ktorej sa komplexne venovala protokolom pre prenos hypertextových dokumentov a ich vplyvu na dátové siete. Práca sa vyznačuje logickým delením, pútavou formou prezentácie a po odbornej stránke je na výbornej úrovni. Vykonané merania sú dobre interpretované a diskutované. Počas riešenia študentka postup pravidelne konzultovala, prichádzala s vlastnými návrhmi a riešeniami, preukázala dobré odborné vedomosti a schopnosť samostatne pracovať. Formálne je práca na veľmi dobrej úrovni, vypracovanie je precízne. Zadanie je v plnom rozsahu splnené. Vzhľadom na uvedené skutočnosti navrhujem hodnotenie A/97 bodov.

Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Šedý, Jakub

Studentka vypracovala práci na téma Vliv protokolu HTTP 2.0 na moderní datové sítě. V první třetině práce se věnuje teoretickému rozboru dané problematiky. V druhé třetině práce se studentka věnuje popisu přípravy pracoviště k měření. Popisuje zde i softwarové vybavení, které k měření použila a také nastavení softwaru. Dále popisuje vytvoření testovací webové stránky. V třetí části práce se studentka věnuje vlastnímu měření, které založila na webovém nástroji pingdom.com, pluginu Fire-bug v prohlížeči Firefox a programu Wireshark. Měří zde rychlost načtení stránky a zatížení linky při načítání stránky pro protokoly HTTP, HTTPS a SPDY. Naměřené výsledky pak následně porovnává a diskutuje. Po formální a odborné stránce je práce na dobré úrovni. Vytknul bych pouze špatnou čitelnost některých obrázků (Obr.: 2.2, Obr.: 2.3) a postrádám seznam zkratek. Z výše zmíněných důvodů navrhuji známku A/95.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 73801