NEKUDA, J. Rozvoj komunikačního mixu produktu společnosti GE Money Bank [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Zich, Robert

Autor si pro zpracování práce zvolil atraktivní nicméně náročné téma. V průběhu zpracování byl nucen měnit zvolenou koncepci řešení problému. Přestože je mu prostředí banky známé, musel řešit problém omezeného přístupu k informacím. Prokázal schopnost řešit problém a aplikovat získané znalosti. Otázky: Jaká je podle Vašeho názoru udržitelnost motivu „kocoura“ v komunikaci banky? Jaké zásadní změny v oblasti komunikace banky v posledních pěti letech vnímáte? Nakolik přesná jsou Vaše finanční zhodnocení a co případně považujete za jejich slabinu?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D Cíle práce byly naplněny na přijatelné úrovni.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Autor volil pro zpracování jak tradiční analytické přístupy, tak přístupy vycházející z kvalitativních metod. Teoretická východiska a zvolený přístup k analýze lze hodnotit jako relevantní. Vzhledem k relativně omezenému přístupu k informacím finančního charakteru se autor opírá spíše o popisný charakter hodnocení.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Sumarizace výsledku hodnocení současného stavu je jasná. Autor identifikuje potenciální oblasti, které souvisí s předpokládaným rozvojem komunikace.
Praktická využitelnost výsledků D Práce identifikuje oblasti, které by mohly vést k posílení aktivit banky. Jejich případná realizace by si ovšem vyžádala poměrně detailní finanční zhodnocení. Problémem je, že vzhledem k velikosti banky a potenciálnímu rozsahu návrhů, je detailní finanční zhodnocení v rámci bakalářské práce poměrně obtížné. Na tuto skutečnost ostatně i sám autor správně upozorňuje. Ne zcela jasné jsou některé kalkulace nákladů (např. tabulka 4).
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Formálním nedostatkem je nižší kvalita některých vkládaných obrázků a špatná pozice obrázku na straně 34.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce s informačními zdroji a citacemi je na přijatelné úrovni. Dílčí nepřesnosti se vyskytuji v praktické části.
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Karhanová, Lucie

Cíl práce byl stanoven v souladu se zadáním a tématem práce, práce je řešena systematicky. Po prostudování práce považuji cíl za splněný. Návrhy na zlepšení komunikačního mixu jsou podloženy provedenou analýzou. Na práci oceňuji, že autor použil více metod analýzy komunikačního mixu podniku. Dotazníkové šetření je doplněno o vlastní pozorování, analýzu interních materiálů, rozhovory se zaměstnanci a klienty společnosti. V závěru práce autor navrhuje společnosti doporučení, která jsou použitelná v praxi. Opatření vedoucí k zefektivnění komunikačního mixu jsou racionálně zdůvodněna a dále doplněna o finanční vyjádření rozpočtové stránky včetně harmonogramu organizace jednotlivých návrhů. Úprava práce je přehledná. Práce je doplněna řadou grafů a tabulek, které dodávají práci na přehlednosti. Rozsah použitých zdrojů je odpovídající.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 61157