NOHA, J. Řídicí jednotka pro automatickou líheň [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Háze, Jiří

Student si téma práce sám vymyslel na základě svých zájmů a koníčků. Tím byla i zajištěna zainteresovanost na dokončení práce. Student práci vyřešil s velkým časovým předstihem přesně podle požadavků zadání. Práce mohla být zpracována s trochu lepším formálním zpracováním, nicméně to nesnižuje kvalitu celého řešení. Chci také zdůraznit velkou iniciativu a samostatnost při řešení práce, student chodil na konzultace průběžně a důkladně nachystaný. Práci proto navrhuji hodnotit stupněm A.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Pavlík, Michal

Student Jan Noha vypracoval bakalářskou práci na téma „Řídicí jednotka pro automatickou líheň“. Cílem práce navržené samotným studentem byla realizace funkčního prototypu líhně, která by zajišťovala optimální inkubační prostředí s řízenou teplotou a vlhkostí vzduchu. Jako zajímavou a finančně neáročnou myšlenku vidím ve využití již nefunkčního mrazáku, jako izolované skříně pro vlastní líheň. Elektronický systém je postaven na mikrokontroleru typu AVR a platformě ARDUINO. Nedílnou součástí návrhu je také softwarové vybavení, které umožňuje ovládání líhně pomocí klávesnice a alfanumerického displeje. Text práce je přehledně členěn a jednotlivé kapitoly na sebe odpovídajícím způsobem navazují. Text je vhodně doplněn názornými ilustračními obrázky. Kladně také hodnotím práci s literaturou. Po formální stránce mám k práci jen několik připomínek, týkajících se převážně snížené kvality obrázků a formátování textu (sirotci a vzovy). Po odborné stránce je práce na velmi dobré úrovňi, takže doporučuji k obhajobě s hodnocením - A.

Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 74207