MINÁŘ, M. Výroba odlitků odstředivým litím [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Cupák, Petr

Bakalářská práce popisuje jednotlivé technologie odstředivého lití včetně vývoje těchto technologií od historie po současnost. Práce obsahuje názorný obrazový materiál, některé věty textu (zřejmě absencí některých slov či nepřesnostmi v překladu z cizojazyčné literatury) však jsou poněkud nesrozumitelné. Student velice dobře zhodnotil výhody technologií odstředivého lití a porovnal je s ostatními technologiemi výroby odlitků jak co do produktivity a vhodné sériovosti, tak co do kvality výsledných odlitků - srovnal rozměrovou přesnost a drsnost odlitků vyrobených různými technologiemi lití. Mohu tedy konstatovat, že student se v tématu své bakalářské práce velice dobře orientuje.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Rusín, Karel

Problematika odstředivého lití je velice specifická, student ji zvládl překvapivě dobře. Rozebral všechny známé metody této technologie, způsoba ochrany forem žáruvzdornými výstelkami, procesní proměnné. Porovnání odstředivého lití s klasickými technologiemi je rovněž dobře provedeno. Slovní zhodnocení práce (závěr)v šak chybí. Doporučuji předložit práci k obhajobě.

Navrhovaná známka
A

eVSKP id 81067