ŠMÍD, J. Srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu rekreační chata a chalupa užívaná i k trvalému bydlení v lokalitě Města Brna [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. .

Posudky

Posudek vedoucího

Sopoušek, Milan

Diplomová práce je pečlivě zpracována, je přehledná a po grafické stránce na velmi dobré úrovni. Student přistupoval ke zpracování diplomové práce velice iniciativně a zodpovědně. Drobné nedostatky jsou důsledkem malých zkušeností s oceňováním a malých znalostí a zkušeností s realitním trhem.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A
Odborná úroveň diplomové práce A
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Šmahel, Milan

Práce je jak po teoretické, tak po praktické stránce zpracována mna velmi dobré úrovni, celkový dojem trochu kazí odborná jazyková úroveň a písemná a grafická úprava.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B Práce obsahuje náležitosti vymezené zadáním. Posluchač si zvolil téma: Srovnání způsobu ocenění pro nemovitost typu rekreační chata a chalupa užívaná i k trvalému bydlení v lokalitě města Brna. Při výběru lokality BRNO – Bystrc, si posluchač z hlediska užívání rekreačních objektů k trvalému bydlení počínal správně, neuvědomil si však, že ve zvolené lokalitě jsou převážně rekreační objekty typu chata a nikoliv chalupa.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Přístup zvolený při tvorbě teoretické i praktické část diplomové práce odpovídá vytčeným cílům. Obě části jsou zpracovány v rozsahu a na úrovni odpovídající zvolenému tématu.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B Zpracování teoretické i praktické části diplomové práce je na velmi dobré úrovni, zpracování zajištěných podkladů, příprava vstupních dat pro praktickou část i použité metody jsou na odpovídající úrovni. U některých cen není uvedeno o jakou cenu jde. Sedmá závěrečná kapitola postrádá celkové podrobnější zhodnocení.
Obtížnost a správnost řešení B Řešení teoretické i praktické části odpovídá zadanému úkolu a zvolené postupy i vlastní řešení odpovídají obtížnosti a jsou vcelku správné. U objektu č. 1 je v porovnávacím způsobu ocenění špatně použita tabulka č. 5, která má mít pouze 10 znaků, ne 11.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Poznatky diplomové práce, jejich teoretické i praktické využití může být přínosem zvláště pro znalce působící ve zvolené lokalitě.
Odborná jazyková úroveň B Odborná jazyková úroveň diplomové práce mohla být lepší, kdy by si byl zpracovatel po sobě závěrečnou práci na závěr ještě přečetl, (terminologie, překlepy, nejednotnost v psaní velkých a malých písmen, mezery mezi slovy a zkratkami a číslicemi apod.).
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky C Diplomová práce byla po grafické stránce zpracována sice přehledně, v některých tabulkách však chybí v hlavičkách nebo sloupcích uvedení jednotek, není dodržována jednotnost při psaní číslic (bez mezer u řádu tisíců a miliónů, někde s tečkami jinde bez), není dodržována jednotnost v oblasti zaokrouhlování a zapisování desetinných míst.
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 37176