HORÁKOVÁ, E. Analýza a vyhodnocení provozních nákladů autobusové linky č. 67 Dopravního podniku města Brna [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Libertín, Josef

Práce splňuje zadané cíle a splňuje charakteristiku zpracování zadaného úkolu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání B Velmi dobré. Cíle splněny na úrovni dostupných údajů. V závěru jsou uvedeny i návrhy opatření na hlubší zpracování zadaného cíle.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Úroveň velmi dobrá, využití poznatků studia velmi dobré až na některé technické - provozní pojmy nahrazované obecným jazykem.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B Úroveň analýzy dat negativně ovlivňuje nedostupnost podrobných ekonomických dat za jednotlivé autobusy a trasy.. Použité metody odpovídají metodám běžné finanční analýzy.
Odborná úroveň diplomové práce B Velmi dobrá, využitelná pro potřeby podniku
Přínos pro praktické i teoretické využití B Jak uvedeno výše - pro praktické využití je práce přínosem. Pro teoretické využití je přínos negativně ovlivněn nedostatkem provozních i ekonomických dat.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Rozsah citací odpovídá potřebě vyjádření zpracovatele, bez zbytečného "naplňování stránek" DP; využití použité literatury odpovídá potřebám zadaného cíle.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň C Některé odborné pojmy jsou nahrazovány obecnou češtinou. Některé záhlaví tabulky je neúplné a tím jsou uvedená data nejasná
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Chabičovský, Petr

Autorka provedla podrobnou a důkladnou analýzu provozních nákladů linky č. 67. Grafická úroveň zpracování diplomové práce je na solidní úrovni. Bohužel autorka v textu zaměňuje vozidla a typy, v různých částech práce uvádí různé hodnoty u nákladů na vozkm autobusů. Také např. porovnává jen normy spotřeby typů autobusů, ne skutečné spotřeby nebo v případě srovnávání linek chybí přepočet počtu překážek/ujetý km linky, srovnání průměrného stoupání linky nebo zmínění vlivu hnacího řetězce na spotřebu (úhlový převod za převodovkou u typu Citybus/Citelis, který generuje mechanické ztráty - Crossway ho nemá).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování D
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce D
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody E
Obtížnost a správnost řešení E
Přínos pro praktické i teoretické využití E
Odborná jazyková úroveň D
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 71036