HERODEK, J. Návrh strategie firmy RICADO [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Zich, Robert

Práce představuje originálně pojatý projekt formulace strategie s výrazným aplikčním akcentem. Otázky k obhajobě 1. Co znamené "negativní míra ovlivnění nákladů" - str. 59, obrázek 3.5.? 2. Jak byste vymezil finanční stránku rozvoje zdrojů a přínosů, které by měly přinést? 3. Jak se do zhodnocení promítnou případné odpisy?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 C Citace jsou v práci uvedeny v zásadě správně, nicméně některé kapitoly by mohly být citovány přesněji a jednoznačněji. Nevhodně je uvedena citace v analytické části např. v kapitole 3.3.2. nebo 3.3.3.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A Kvalita tisku některých vkládaných obrázků opticky zhoršuje celkový dojem.
Úroveň zpracování teoretické části (poznatky získané studiem) B Teorie poskytuje dostatečnou oporu pro zpracování práce. Dílčím nedostatkem je např. obrázek 3.1 na straně 33, který uvádí schéma procesu strategického řízení, nikoli strategické analýzy.
Odborná úroveň navrhované části A Práce velmi dobře applikuje některé netradiční přístupy použitelné pro hodnocení, formulaci a implementaci strategie.
Přínos a praktické využití návrhu A Návrhy jsou formulovány v souladu s možnostmi firmy a umožňují, v případě aplikace, zvýšení úrovně strategického řízení dané společnosti.
Iniciativa a samostatnost při zpracování A Samostatný a iniciativní přístup.
Splnění cíle a rozsahu zadání A Cíle a pokyny byly naplněny v odpovídající míře.
Úroveň zpracování analytické části (zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) A Analytická část bhodně kombinuje popsiný charakter s konkrétními údaji. Vhodně jsou použity některé méně tradiční přístupy v hodnocení konkureční výhody.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Mucha, Martin

Práce je zpracovaná na velmi kvalitní úrovni. Je přehledná, literatura odpovídá rozsahu, použité metody analytické části jsou kompletně využité. Návrhy jsou reálné a jejich přínos může mít pro majitele firmy vysokou hodnotu. Student prokázal vysokou orientaci ve zvolené oblasti tématu diplomové práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úrověň zpracování diplomové práce (originalita, zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) A
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos a praktické využití návrhu B
Odborná jazyková úrověň A
Písemná a grafická úprava A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 40536