CHALOUPKOVÁ, P. Sledování obsahu sulfonamidů v odpadních vodách z čistíren odpadních vod s různými technologiemi čištění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Vávrová, Milada

Jmenovaná, přestože se jedná o studentku kombinované formy studia, pracovala poměrně samostatně, protože v podstatě navazovala na svoji experimentální bakalářskou práci. zaměřila se na sledování obsahu sulfonamidů v odpadních vodách odebíraných v ČOV s různým počtem EO. Jmenovaná na základě provedené rešerše navrhla komplexní analytický postup, který optimalizovala a validovala. Tento postup potom použila pro analýzy reálných vzorků odpadních vod. V rámci řešení této diplomové práce vznikla ucelená studie ukazující na zatížení ČOV těmito léčivy. Na základě kvality získaných výsledků i splnění vytčených cílů navrhuji jmenované studentce klasifikaci výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Dvořáková, Petra

Diplomová práce se zabývá sledováním přítomnosti sulfonamidových antibiotik ve vybraných čistírnách odpadních vod na jižní Moravě. Práce je smysluplně členěna do jednotlivých kapitol, díky čemuž je přehledná. Z jazykové stránky shledávám mírně rušivé časté opakování slov v po sobě jdoucích větách (např. str. 18, 26, 57, 72, 73) a doporučila bych využívat uvádění již zavedených zkratek. Značná část práce je zaměřena na nalezení optimálních podmínek pro analýzu sledovaných léčiv. Hlavním přínosem je pak aplikování této metody na reálné vzorky. Získaná data jsou vždy velmi precizně uvedena v tabulkách a znázorněna v grafech. Výsledky jsou v diskusi logicky rozebírány. V této části bych uvítala ještě porovnání či propojení s podobně zaměřenými studiemi. Co se týká literury, očekávala bych mnohem větší podíl zahraniční literatury pocházející z odborných časopisů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace C
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 71687