HANZELKA, M. Kapalné elektrolyty se sníženou hořlavostí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Sedlaříková, Marie

Pan Hanzelka zpracoval bakalářsku práci s názvem " Kapalné elektrolyty se sníženou hořlavostí". Ve své práci připravil a proměřil kapalné elektrolyty pro lithno-iontové akumulátory s různým poměrem vybraných aprotických rozpouštědel se sulfolanem. Proměřil jejich elektricku vodivost, viskozitu a index lomu. Naměřené vlastnosti navzájem porovnal a provedl výběr njevhodnějšího rozpouštědla. V práci chybí změření bodu tuhnutí. Práce má 34 stran, jak teoretická, tak praktická část jsou pojednány velmi stručně. Student velmi málo využíval možností konzultace. Práci doporučuji přijmout k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání D 30/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) E 10/20
Formální zpracování práce D 12/20
Využití literatury E 5/10
Navrhovaná známka
E
Body
57

Posudek oponenta

Vondrák, Jiří

Práce se nezabývala stanovením bodu tuhnutí a neuvedla příčiny. Stanovení vodivostí směsí sulfolanu s jinými rozpouštědly přineslo zajímavé výsledky. Formálních nepřesností v textu je několik. Například, na str. 9, 5. řádek: "nečistoty ROZTAVENÝCH kovů" organická rozpouštědla teplotu většiny roztavených kovů nesnesou Vzorec dimethylsulfoxidu v Tab. 1 není správný Co jsou "dobíjecí baterie" - nevhidný výraz. Seznam použité literatury má asi 10 položek, jsou to však obecné údaje. Autor zřejmě nehledal v příslušných databázízh. Otázka:öpravdu jste používal jen viskosimetr Uebbelohdeho? Jaké byly časy na pozorování poklesu hladiny?¨

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání D 13/20
Odborná úroveň práce D 30/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce D 6/10
Navrhovaná známka
D
Body
66

Otázky

eVSKP id 40559