HORNYAK, T. Optimalizace procesu handoveru v reálném síťovém prostředí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Molnár, Karol

Diplomant řešil svoji diplomovou práci systematicky. Přes částečnou odchylku od původního zaměření semestrálního projektu bylo zadání diplomové práce splněno v celém rozsahu a výstupy práce jsou řádně zdokumentovány.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) B 17/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Skořepa, Michal

Diplomová práce pojednává o problematice handoverů v sítích WLAN. Hlavní náplň práce tvořil vývoj SW aplikace sloužící k ovládání bezdrátového síťového rozhraní počítače a ke správě dostupných přístupových bodů. Po odborné stránce je práce na dobré úrovni. Student přehledně zmapoval teoretické poznatky nutné k vývoji aplikace a samotný vývoj, resp. funkcionalitu aplikace pečlivě zdokumentoval. Bohužel se mi přes veškerou snahu nepodařilo nalézt, čím se tato aplikace odlišuje od spousty obdobných aplikací, které jsou v dnešní době dostupné. Bylo by vhodné, aby se k tomuto student během obhajoby vyjádřil. Dále mě zaráží, z jakého důvodu se student tak podrobně zabýval výběrem přístupového bodu a jeho firmwaru, když, jak sám tvrdí, je aplikace schopna pracovat s jakýmkoliv jiným přístupovým bodem (a bylo by s podivem, kdyby tomu tak nebylo). Tato aktivita je nad rámec zadání, což je sice chvályhodné, ale vzhledem k tomu, že nemá s dalším obsahem práce žádnou souvislost, nevidím důvod pro přítomnost této kapitoly v textu práce. Také bych doporučil, aby vzhledem k požadavkům, které jsou kladeny na uživatelský systém (.NET framework atd.), byl vytvořen instalátor, který vše potřebné nainstaluje na stanici sám. Po formální stránce diplomová práce splňuje všechny požadavky na ni kladené, je logicky členěna a dané téma je v ní přehledně zpracováno. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím známkou B/80 bodů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce C 35/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
B
Body
80

Otázky

eVSKP id 39873