HRABČÍK, O. Modely distribuční sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Mlýnek, Petr

Kladně hodnotím podrobný teoretický základ k modelování a porovnání pro neznámou topologii, v textu ale není uvedena jaká metodou modelování byla při tomto porovnání použita. Zadání považuji za splněné s připomínkou k chybějícímu porovnání modelů s laboratorním měřením. Formální zpracování práce a využití literatury je dobré. Aktivita a samostatnost během řešení dané problematiky mohly být intenzivnější. Navrhuji hodnocení D/68.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury B 8/10
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) D 12/20
Splnění zadání D 30/50
Navrhovaná známka
D
Body
68

Posudek oponenta

Mišurec, Jiří

Předložená diplomová práce je spíše teoretického charakteru. Vlastní text je logicky rozdělen do pěti kapitol a plně pokrývá požadavky zadání. Zadaná problematika je poměrně složitá a náročná, a proto diplomant celkem správně postupuje od jednodušších a známých faktů ke složitějším úvahám, které vycházejí z dostupné a citované literatury. Někdy se bohužel jedná o popis již všeobecně známých faktů, které nejsou pro další část práce významně potřebné. Rozsah všeobecných poznatků je však na druhé straně přijatelný. Hlavní přínos práce lze spatřovat v kapitole 5. Zde lze zřejmě nalézt hlavní přínos studentovy práce. Jsou provedeny počítačové simulace a rozbor výsledků by zasluhoval větší pozornost. Jedná se o zajímavou problematiku a tato část je dobrým výchozím bodem pro další práce. Nicméně výsledky nejsou zcela dostatečně komentovány. Připomínku mám k formální části práce, a to značení konstant a proměnných, tedy písmo kolmé vs. kurzíva. Objevují se některé technické nepřesnosti ve výrazech a popisu. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 19/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce D 6/10
Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 39876