KOPEČNÁ, K. Posílení konkurenceschopnosti společnosti XYZ jako dodavatele ke společnosti Coca Cola v celosvětovém měřítku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Zich, Robert

Autorka jednoznačně prokázala schopnost řešit komplexní problém v kontextu reálných potřeb firmy. Správně si vymezila možné postupy a zvolila adekvátní přístup jak k analýze, tak k vlastnímu řešení. Otázka: Jakým způsobem by bylo možné vnímat řešení soviálního auditu jako projekt? Bylo by to vhodné?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Cíl práce lze považovat za splněný. Zaměření a komplexní pojetí si nutně vyžádalo jistou obecnost některých částí návrhu, která ovšem nesnižuje hodnotu práce.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Autorka kombinuje tradiční i méně obvyklé postupy k řešení daného problému. Správně volí teoretická východiska, která jsou relevantní ve vztahu k řešenému problému a odpovídají také požadavkům a situaci firmy.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Vlastní závěry analýzy jsou formulovány ve vztahu k potenciálu rozvoje konkurenceschopnosti. využití SWOT analýzy mohlo být propracovanější.
Praktická využitelnost výsledků C Výsledky jsou výborným východiskem pro poměrně netradiční pojetí posilování konkurenceschopnosti dané firmy. Daný postup lze ovšem považovat za správný. Vlastní relaizace by si nepochybně vyžádala detailnější rozpracování plánu, případně organizačního zabezpečení apod. NIcméně předložený rámec řešení je dostaečně zpracován.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Formální nedostatky lze spatřovat například v nižší kvalitě některých vkládaných obrázků. Obecně je zpracování na velmi dobré úrovni.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Dílčí nedostatky nepředstavují zásadní problém.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Netopil, Tomáš

Kvalita i rozsah využitých literárních i elektronických zdrojů jsou z pohledu požadavků kladených na diplomovou práci na požadované úrovni. Literární zdroje se vhodně doplňují a poskytují potřebný základ znalostí k zpracování cíle práce. Cíle jsou stanoveny jasně a správně. Analýza současného stavu je v kapitole 3 velmi dobře zpracovaná a tvoří nezbytný a současně kvalitní základ celé práce. Jsem přesvědčen o svědomitém přístupu studenkty ke zpracování této práce. Obsahově lze ztěží práci něco vytknout. Vychází z pevného teoretického základu, který je v praktické části práce dobře využit a správně aplikován. Výsledky analytické části uskutečněné studentkou jsou relevantní a využitelné. Závěry práce jsou formulovány jasně a slouží jako výstup celé práce. Pro zkoumaný subjekt jsou výsledky jistě uchopitelné a v praxi využitelné. Oceňuji zejména širokou řadu vlastních návrhů a doporučení, které jsou podrobně zpracované a vychází správně z předchozích zpracovaných analýz. Práce se dobře čte, je přehledná, doplněna o řadu grafů a tabulek, které dokreslují její estetickou úroveň. Z hlediska formálních náležitostí práci nic nechybí. Logická stvba práce je na vysoké úrovni. Zpracované kroky mají logickou posloupnost.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 70542