GRÉNAR, M. Implementace pokročilé filtrace s klasifikací paketů pro bezdrátové sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Szőcs, Juraj

Student pracoval velmi samostatně a zadání bylo splněno v celém rozsahu. Navržená simulace v prostředí NCTUns a skripty vytvořené pro tvarování provozu v prostředí OS Linux byly plně funkční a výsledky měření tomu odpovídají.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Využití literatury A 10/10
Formální zpracování práce A 20/20
Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Molnár, Karol

Cílem diplomové práce bylo prozkoumat možnosti řízení kvality služeb v operačním systému Linux. Diplomant následně měl získané teoretické znalosti ověřit v simulačním prostředí i pomocí praktické implementace v reálném síťovém prvku. Diplomant zadání v plné míře splnil a výsledky své teoretické i praktické práce řádně zdokumentoval. Text diplomové práce se vyznačuje značnou odborností a svědčí o zájmu diplomanta o danou problematiku. Teoretická a praktická část diplomové práce je vyrovnaná a soustřeďuje se pouze na otázky, které přímo souvisí se zadáním a jeho řešením. V praktické části oceňuji podrobný popis konfiguračních souborů a detailní vysvětlení významu klíčových kroků konfigurace. K předložené diplomové práci mám jen pár drobných připomínek, jako např.: • malá srozumitelnost titulku Obr. 1.2: Přiklad egress hierarchie classful qdisc s komponenty tc, • upřesnění, kterému dokumentu RFC odpovídá pole ToS v Tab. 1.1, • nelogické zařazení kapitoly 2.1.5 o nastavení aplikace, které je uvedeno až po popisu a vyhodnocení výsledků simulace. Diplomovou práci hodnotím známkou A/výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Formální zpracování práce B 8/10
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 19/20
Splnění požadavků zadání A 20/20
Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 39856